Valborg

Jaha så var valborg slut, mycket trevlig em/kväll hos familjen i sura. Grillen åkte fram och på menyn var det grillad kyckling&Fläskfile och hemma gjord klyfypotatis med bea och tatsiki och så klart en god sallad.. Propp mätt vart man och tiden gick vid matbordet och sen fick alla en väldans fart, det är 20 min kvar tills brasan tänds! Vart rena hönsgården där inne , ungar som ska kläs på och morfar som står och pladdrar med Jimmy och är inte alls med i vårat tempo, mamma står redo att gå typ 10 min innan vi kommit ut och tjatet där imellan.. åå vad man kan ha kul åt sånt snurr, fattas bara lite cirkus musik i bakgrunden!!hahah
Var en del suringar som tagit sig ut för att se brasan *kul* men vi stod och titta max en kvart sen vart det ganska enformigt..Gick hem en annan väg än vi kom, brevid kanalen och så fick mamma för sig att vi skulle ta en liten genväg .. Ja det är bara min mamma som kan krångla så mycket, det var lera, gropigt och det var framförallt rötter som stack upp överallt.. Mamma: kan det aldrig gå smidigt nån gång..haha och barnvagnar på det.

Ja Tilde har haft riktigt kul idag och vi åt henne.. Hon skratta så åt Mollie så magen åkte ut och in.. Nog har hon skrattat men aldrig så mycket som idag .. Alla kring matbordet fick nog en liten tår av glädje som bara ett barn kan ge! Vår älskade lilla unge..

Ja i helgen blir det full fart, blir 23 på söndag .. Usch nu vill jag att tiden ska stanna lite för min del.. Inte länge sedan man fyllde 18, ska det rulla på så här sitter man väl snart på hemmet och tittar ut genom ett fönster!!

Halva veckan gått snart!!

Ja halva veckan har nu gått..
I Söndags var vi hos Tildes farmor och åt mat, så himmla god köttfärslimpa *mummms* mycket trevligt!!
Hem sedan och och badade min lilla skrutta vet att hon ska dra ner på badandet men nån måtta får det vara, luktade pyton runt halsen och så tycker hon det är så roligt att bada så jag fuskade lite.. Sen gav jag mig fan på att hon skulle vända sig, hon har gjort det lite halv halv på en filt på golvet .. Men Tildes dumma mamma kom NU på att det kanske är för halt för henne så jag lade henne på golvet med en filt bara under huvudet och tametusan så vände hon sig om.. Och nu gör hon inget annat om dagarna. Mission Complete :)
Nog en av få söndagar som har varit bra.. Annars spyr jag på söndagar inte för att jag har ett jobb att gå till nu när man är mammaledig men min älskade sambo har ju och då ska han jobba en hel vecka innan vi får helg igen ihop!
Sen har väl dagarna bara bestått av promenader och fika kaffe kaffe kaffe i liter vis ;)
Har varit till sura en av dagarna och luncha hos min mormor&morfar och även åkt ut till Jennie i Nybron och suttit på deras bamse altan och hinkat kaffe och lyssnat på bäcken som rinner nedanför&fåglarnas kvitter .. Underbart ute på landet!
Nu på Onsdags morgonen tog Jag&Tilde en promenad till OBS för att kolla in en bok till mig efter som jag snart läst ut min sängfösare och den måste ersättas .. !! Och hittade en.


Mycket bra dag!!

Drog iväg Jag & Tilde till morgongåva tidigt på morgonen och mötte upp Danne,Tina& lilla Melvin. Barnloppis var det på schemat fick med mig 12 plagg hem till lill strumpan för bara 90 kr och det bästa av allt var två jeans klänningar som var som nya!! Det som från början var en liten utflytk blev ett riktigt klipp ;)
Hem till Håcksbytorp och fika, mycket trevligt.Sen sov Tilde hela vägen hem stannade även förbi på pontus jobb där Jimmy och ponta håller på och fixar med pontus båt .. Eller satt i solen gjorde dom då iaf.. Skulle vilja veta hur mycket dom jobba, satt nog bara i solen och drack kaffe ;) Och Tilde sov fortfarande, hmm 1 1/2 timme på DAGEN rekord för henne!!
Hem och städa och ge dottern mat sen for vi ut på Maxi och handla lite gott till kvällen. Nu sitter jag här och väntar på att Jimmy&potus ska komma till ett färdig dukat bord.. Bästa att dom slitit arslet av sig!
Nu vill jag att T vacknar snart så jag får gooosa med na och ge henne ett behövligt bad. Har fått dragit ner lite på badandet pga torr hud.. Men med salvan vi körde med så sa det bara poff så var det borta.. Bara Älskar våran BVC Åsa kan allt och har svar på allt och så är hon otroligt mysig tjej, som även öser ut komplimanger till både Mamma&Tilde, kan sitta på sin plats ibland!! Så jag går alltid med ett leende på läpparna därifrån.


heej dåå


Har fått tummen ur arslet

Nu har vi skickat in papper så Tilde har plats på ett dagis när det är time för det!! Hoppas hon är en unge som kommer tycka det är kul och inte blir ledsen varje gång, usch usch ett tag kvar tills dess, men ska tiden springa på som den gör nu så är vi snart där känns det som!! Sen har Jag&Jimmy gjort klart en annan sak också men det nämner jag ej här pga att vissa komer att ta del av det senare, men skönt att det är gjort iaf !!
Nu vänat Jag och Tilde besök av tant Jennie, var ett tag sen hon träffa Tilde, typ 12 Januari när hon var med mig till tandläkaren och hade ett öga på lillfisen!!

*

Tilde har börjat äta MAT så kul med något helt nytt, har gått lite halv halv med det, men idag har det gått jätte bra.
Nu ska skrutt ungen äta Välling på morgonen sen blir det gröt och ett mål mat mitt på dagen, gröt igen och sen slumra in till en flaska välling! Och lite katrinplommon under dagen så hon inte blir hård i magen!

Idag mina vänner är det ANDRA AVENYN, även fast det är trist ute så är det ONSDAG, så jag mår bra iaf!! :)


Nu är det Tisdag

Igår blev det kaffe med Jessika&Rasmus, lilla rasmus 1 månad.. Fasike vad fort man glömmer, kommer inte ihåg när Tilde var ett litet knyte som kura ihop sig fast det bara var 4 månader sedan!
Vi tog en promenad till vårt kära BVC det var rasmus som skulle lägga sig på vågen denna gång, allt gick ju galant för lilla pöjken!
Sen vart det hem till oss för kaffe och lite bebis bus, mycket trevlig dag!

Vaknade idag före Tilde, hur skönt är inte det man kan gå upp i lugn och ro och fixa frukost och sätta på kaffe och sen gå in och titta på lilla flickan tills hon vaknar, brukar inte dröja så länge tills hon slår upp dom blå när mamma redan gått upp *mys*
Sen mat i Tildes mage och iväg med vagnen på en tur mot ICA grytan för att handla lite.
Snart har vi den förbaskade tvätt stugan och matilda är här, men har just forit iväg för att köpa äpplen till en äppelpaj vi ska gotta oss med.

Sen måste jag bara få med en sak på ett par rader, blir så ilsken, ledsen och flyyy förbannad när jag ser eller hör att något djur far illa. En kanin som några killar roade sig med att spruta tändvätska och tända eld på.. Usch ibland skäms jag för att vara människa och skulle inte tveka 1 sekund på att få blåsa skallen av ett sånt avskum!!

Tävlings dax!!Det var dressyr

Jaha nu är Paragons vinter vila slut på tävlings fronten nu ser vi fram emot en framgångsrik sommar/höst.. Gick jätte bra idag och han var kanon fin och ändå varit sjuk och spenderat lite tid på strömsholm.. Så duktig så!
Dom vart placerade 7 vilket är bra för både paragon och alldra helst mamma som hoppar i vanliga fall.
Men det vart en tidig morgon 5:45 gick jag upp och satt såklart på kaffe det första jag gör.. haha går på rutin.
Sen packa väska till Tilde och göra frukost till min sambo som inte är allt för effektiv på morgonen, men det gick bra iaf att få upp honom vilket jag var orolig för innan hur det skulle gå. ;)
Men vi vart klara i tid och kl 7 satt vi i bilen på väg till Smedjebacken.
Ojj vad Tilde titta på för henne JÄTTE stora hästarna, så gullig, följde dom med bliken hela tiden.
Sen var det dax för mormor att inta barnan och då ska Tilde se till att sova..;)
Ville ta ett kort på Tilde och paragon men hon sov när han gick ut från transporten och vakna 10 min efter att han gått in igen.. en annan gång då!!
Och städa har vi också gjort idag, så skönt när det är färdigt..Jimmy hjälpte faktiskt också till att rensa och Tilde sjöng för oss medans vi jobbade!!

Ne nu ska jag ge mat till bebis och sen natta bebis.

Hejsvejs

Heldag i sura

Idag åkte jag och skruttan redan på morgonkvisten till sura och hem till min mormor&morfar åt även lunch hos dom. Vi bestämde sedan att vi skulle ta en promenix, vi skulle förflytta oss med bil till ett ställe där vi skulle promenera, då bestämde jag mig för att åka förbi min farmor&farfar som bor efter vägen bara för att se om dom skulle synas ute i trägården och ut kommer pappa med bakdelen på bilen, så stoppade honom och gick fram till Farmor&Farfar som satt ute så dom fick träffa Tilde också.. har inte sett dom sen jag var 10 år kanske, det var kul.. Får ta och hänga på pappa och stanna lite längre, vart bara ett snabbt möte!!
Sen vart det promenad med vovve och bebis..Träffade även min mor och lilla Mollie.. Nu var det länge sedan vi var där så jag har nu bestämt med Jimmy att vi ska dit på lördag och kanske se en film ihop.

--------

Mormor satt och tajata idag om Tilde åååå vad hon är nöjd och glad x 10... haha men det är fasiken så.. så himla go unge.. Hon brukar sova 3 gånger på dagen och 45 min varje gång, idag sov hon 30 min hos mormor&morfar (det var ju så mycket att titta på då kan man ju inte sova) men ändå är hon så glad unge.. vart jätte ledsen precis då vi skulle åka men somnade också direkt när hon satt i bilen.

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan ska jag fasiken gå och sova.. Min lilla skrutta har redan sovit 2 timmar.. så skönt att hon har fasta sovtider nu. sover runt 20:30 och vaknar 6 för att äta.. Och då får hon äta i mamma&pappas säng och även sova 2 timmar till med mamma, såå mysigt!!

Hejsvejs

Våren är här för att stanna.

Många härliga promenader med Tilde har det blivit, underbara härliga väder!
Snart är det dax för den underbara tvätten att få åka några varv i tvättmaskinen inte så jäkla kul men ett måste.. Nu är det så mycket tvätt så Matilda kommer och tittar till lillen medans jag är och donar i tvättstugan. Ska även bjuda henne på lite våfflor&kaffe.
Har även ringt jobbet och hört om det kommer hem ett schema snart så jag kan jobba natt 4 veckor i sommar, men det var inte klart =(  ska bli så kul att få komma iväg och jobba lite. Har även anlitat min lillebror som barnvakt.. Jimmy börjar ju kl 7 och jag slutar kl 8 så han måste sova hos syster yster och ta hand om tilde 1 timme, men som det är nu så sover ju hon då!!
Ne nu ska jag busa med lilla Tilde och grädda lite våfflor!!


Ååå så bra ;)http://www.youtube.com/watch?v=p-Z3YrHJ1sU&feature=fvst

Hej så länge


Jaha så var helgen över!!

Fredagen var mycket 3vlig som sagt i tidigare inlägg.. Men lördagen var därimot väldigt seg och långtråkig.. tur att man har lillskruttan att busa med annars hade jag nog dragit täcket över huvudet och sovit bort den, även fast jag vet att det inte skulle gå .. haha alldeles för rastlös.. Ska helst hända något hela tiden.
Men avslutade lördagen hemma hos matilda med matilda&carro, efter att jag nattat Tilde. Det är bara mamma som duger nu för tiden vid lägg dax ;) Men ska tvinga jimmy att ta tag i det hon måste väja sig med båda när det är dax att sova. Både för Hennes&Jimmys skull. Tilde tycker förövrigt att hon har världens bästa pappa och det tycker mamma med :)
Söndagen har ju bara varit helt underbar med SOOOOL, vart en promenad med Jessica&Rasmus !!
Gubben var och fiska i vanlig ordning, tänk om jag också kunde hitta mig en hobby förutom TILDE städ och matlagning;) Saknar verkligen hästarna och innenbandyn som man syselsatte sig med förr.. Men får väl ta mammas bus häst om så är..!!
Tilde ligger nu och sussar och har nyss ätit sig riktigt mätt.. Har gått över till Nan 2 och hon har dragit i sig 200 ml och snabbt gick det.. Brukar bara äta 165 och Nan 1..Duktig flicka!!
Ne nu blir det lite skräck film för mig och my love sängen sedan, trött som tusan..



Trevligt Fredag

På Fredagsmorgonen åker Jimmy och fiskar, 6 stycket firrar fick han också (proffsfiskare) ;)
Men innan han åker ligger han och leker med Tilde som en tok, nog för att hon vaknar den tiden han gick upp för mat men brukar ju somna om 2 timmar igen.. Men ne hon ville inte sova något mera.
Matilda kom hem till oss på förmiddagen och drack kaffe och busa med Tilde, var inge vidare väder så vi höll oss inne hela dagen.
Senare hade vi Jimmy hemma och patrik på väg hem från jobbet, så vi bestämde att vi skulle ta att käka lite gott ihop och det blev mer än så.
Det blev också ett sällskapsspel och lite öl till grabbsen och vin till mig!! Mycket trevlig kväll
Sen frågade jag min kära sambo om inte han kunde gå upp med Tilde som idag så jag kunde få sovmorgon så kunde han få sovmogon på söndag .. men vem fick gå upp jo mamma Emma.. Känner nog ingen som är så trött som jimmy på morgonen.
När Emma menar sovmorgon är det till kl 9 men skulle det vara Jimmy som fick sovmorgon skulle han sova till 12 ... Där gick han miste om något, jag och Tilde ska nog sparka upp honom snart ;) överenskommelsen var nämligen att man skulle få sova så länge man ville på sin sovmorgon!!
Nu sitter Tilde och gungar i sin baby sitter efter ett mål mat, sitter bara och skrattar och jollrar .. *Älska*
Nu får vi se vad resten av helgen har att bjuda på.


                                    


En helt okej Onsdag!!

Kan inte vara annat än bra när det är Andra Avenyn bästa serien ever!! Mår så bra hela dagen när jag vet att min dag kommer sluta framför denna serie!
Har väl inte hänt så mycket nämnvärt idag men ska rabbla lite iaf för att hålla min blogg levande.
Startar som alltid med frukost till oss och en hink kaffe till mig ;)
Sen vart det lite städ och frosta av frysen som det ekade i, då ska man passa på..
Vart även en lång promenad med Tilde .. Inte nå sol men det är så under bart att gå på snöfri mark..
När min kära Jimmy kom hem åkte vi direkt och handlade mat till vår stackars frys.
Har även hunnit med en kaffe med min vän matilda idag men kommer snart sluta skriva det med tanke på att hon är nog här varje dag en sväng.. hihi

Å nu då till hon som förgyller mina dagar TILDE Älskade Unge, vad har jag gjort innan du kom.. Det har man helt och hållet glömt.. Inget som slår När du på morgonen ler så stort för att mamma hört att du är vaken!!<3 

                    

Min största fobi

Jaha då var det måndag, min Darling åkte till romme och åkte snowbord med grabbsen tidigt i morse.. Tilde vaknade med honom för lite mat sen sov vi vidare och styrde bilen mot sala när vi gjort lite morgon fix!!
Väl hemma hos Heidi,Micke,Alva och Tilda blev det fika och Tilde&Tilda böt några ord under tiden ;) Alva är så söt, ska vara med och fixa och dona med allt kring dom små.
Sen for vi hem och käka och sen ut med vagnen när det tillslut slutade snöa..  Vårväder igår och vinter idag typ /=

Igår satt jag i soffan och hade datorn framför mig i vanlig ordning och fick bara för mig att läsa och söka bilder på min största fobi ORMAR..burrr ryser bara jag tänker på dom. Men så har det alltid varit det jag är rädd för och tar avstånd ifrån vill jag gärna söka upp fast på ett säkert avstånd "DATORN" ;)
Så när jag sitter och läser om Anakondan hoppar jag plötsligt högt av att känna sladden ifrån datorn på vaden..haha kanske ska söka hjälp för min hmm sjukdom..?!?

Jaha nehe om man ska gå till tvättstugan och boka en tid och sen lägga sig med min bok som jag började på igår..Har rätt så nyligen avslutat en av dom bästa böker jag läst "Pojken som kallades det".. Å så bra men så hemsk!! Sen att det är en självbiografi gör den ännu bättre och hemskare desutom.
Nu ska jag titta till min solstråle som ligger och sussar sen ska jag slita upp min gubbe som ligger på soffan och sover "han skulle bara vila ögonen" i vanlig ordning somnar han.

 Tilde 4 mån&Tilda 6 mån Kommer nog ha roligt när dom blir större!!!

 Mamma&Tilde pussspussss

Hemma från Blåkulla ;)

Nu har vi gjort som man ska, fira denna högtid *påsk* med släkt&vänner!! Igår blev det att träffa Fam.Berg för påskbord och nyss hemkommen från farmor Ingrid som bjöd på god mat!
Har även haft Pontus&Veronika här på besök två kvällar blev mat,film och lite vin... kvällarna har blivit sena, tror jag kom i säng halv 3 båda kvällarna.. Men det är ju så trevligt när dom kommer så det är smällar man får ta dagen efter när man vaknar och det känns som man sovit 2 timmar.. Så idag har jag bestämt att 23:00 ligger Emma på kudden inte en minut senare!! Vill vara lika glad som Tilde när jag vaknar imorgon!! :)

Nu ligger min lilla älskling brevid och kan inte somna själv hon vill ha mammas hjälp, så ska väl ta och hjälpa henne med det !!


Hej svejs









Långfredag!!

I morse åkte jag&Tilde till sura, hem till min Mormor&morfar som varje år JUL/PÅSK bjuder på ett stort Jul/Påsk bord.. Så jag tyckte nämligen jag kunde åka dit som är ledig om dagarna och hjälpa dom att förbereda inför imorgon så vi gjode 2 formar jansson som det bara är att kasta in i ugnen imorgon!!! Blev till att handla det som fattades också.. Blanda annat godis som mormor köpt vet inte hur många gånger men hon går där och plockar då och då och vips så är det slut.. Men godis råttan morfar hjälper nog gärna till att äta ;)
Och Tilde sa inte ett ljud medans vi höll på bara skrattade när vi titta på na!! Min goa lilla gumma! När vi kom hem åt Tilde en hel smakportion med gröt och fick även smaka lite vatten.. Så kul att hon tycker om det, hon tog skeden när jag höll den och mosade i sig gröt!! hihi
Hon fick även ett påsk paket av farmor en fin klänning och 2 par strumpbyxor
Hem till Mormor&Morfar imorgon och träffa tjocka släkten i lilla lägenheten, saknar i bland när dom bode i huset då man inte behövde trängas så förbannat!!
Sen på söndag åker vi till Tildes farmor för ett påsk kalas till =) Trevlans !!
Ikväll blir det Tacos&Film med Pontus&Veronika!!


Over And Out !!

RSS 2.0