Mys söndag

Massa morgon bus har Tilde och Nell haft och så har dom även ätit lunch ihop..Gjorde köttfärslimpa igår som jag och mickis satt och mumsade på idag och så vart det några biffar till Nell och Tilde.
Nu ligger plutten och vilar middag och min Jimpa åkte och fiskade i morse.
Ikväll kommer Mickis ner till oss och hon är barnledig. Just den dagen, ja då ska Emma ha 2 ungar Mollie kommer och ska sova hos oss, då det ända hon tjatar om hur mycket hon vill åka hem till Tilde. Då tyckte jag och mamma att hon kunde få komma och leka och sova kvar. Får hon sig en dos så att det räcker ett tag ;)
Mollie ska sova i Tildes tält inne på Tildes rum. Hmm kan bli kul då Mollie föredrar att sova 2 timmar längre än Tilde. Kommer nog Mollie sticka ut huvudet och med sig har hon sitt morgonhumör och säga TYST TILDE JAG SOVER ;) Haha hon är duktigt på att ge order åt Tilde.

Igår kväll var vi hos Tildes morfar där även min faster och hennes karl pekka höll till,mycket trevligt. Tilde for runt bordet där det fanns mycket gott och skulle ha allt helst samtidigt också, och helt plötsligt står ungen helt själv utan stöd och ganska länge också, hon brukar ganska direkt sätta när hon släpper taget om föremål. 
Kanske händer något stort snart. *hoppas* 

Funderingar och starka känslor

Har många kvällar haft svårt att sova pågrund av vissa saker som finns i denna hemska värld. DJURPLÅGERI och BARN som far illa.
En natt då jag jobbade i somras så visade min kollega mig ett klipp på youtube, ett klipp som var till minne till en 3 årig flicka som hade blivit ihjäl slagen av sin styvfar, sorligt att se. Sen kom ett klipp som vart väldigt känsligt ett spädbarn som föräldrar+kompis till dom hade förgripit sig på "sadister var dom". Man fick se obduktions bilder på den lilla bebisen, 5 sek tog det och jag brast ut i gråt och kunde knappt hejda det. Det har svetsat sig fast i min hjärna och jag kan säga 3 av 10 nätter kommer bilderna på bebisen fram i mitt huvud, det lilla jag hann se. Kan prata med kompisar om det och känner hur det bränner bakom ögat och tårar vill komma. Usch fyyy fan vad är det för fel på människor.. Finns så mycket ute i denna hemska jävla värld  som man inte har en anning om.
I natt var en sån natt,hade min nästäppa och hade svårt att somna för det och låg då och tänkte på allt möjligt. Att det alltid måste vara hemska saker jag tänker på,mår skit dåligt,men kan ändå inte styra det.

Jaja nog om hemskheter imorgon ska jag med Tilde till BVC och så har vi lite andra ärenden på schemat Tilde har ju fortfarande sin hosta (kvälls tid) men den kan ju sitta i flera veckor, måste kunna röra sig lite ute annars får man ju ingenting gjort.
Hon håller nog även på att få sina tänder upptill kliar som tusan och det är alldelses knöligt,så mamma skulle hjälpa Tilde och massera lite med mitt finger.. AAJJJJJ Ungen biter mig .. hahah skit unge

Over and out

Psyk fall

Idag när jag skulle gå upp till Mickis för ett litet kvälls besök så börjar det tok banka på dörren och inte bara banka utan sparkar kom det också och utanför dörren står en kärring och gapar och skriker på engelska.
Antingen var hon psyk eller väldigt påverkad.
OCH INNAN VI FICK TAG PÅ POLISEN!! Ringde massa ogiltiga nummer, till slut vart det 112 och det var ju det rätta nummret vi skulle ringt från början.
30 sek innan polisen kommer sticker hon och vi ser fasiken inte vart hon tar vägen, gjorde en anmälan och polisen sa att vi skulle ringa bara vi såg henne utanför.
Jimmy gav sig ut på en promenad för att se om han skulle se henne i området och när han var på väg hem igen hör han hur det pratas engelska i huset mitt emot (samma lägenhet som vi har fast i andra huset). Han gick dit och frågade varför hon halft sparkat in våran dör då han fick till svars att det var minsann inte hon och så drog hon på ett hånflin! 
Jimmy ringde då polisen 11414 och en kille svara och var tok spydig och man kund minsann ingenting göra. Nehe varför har vi då gjort en anmälan 30 min tidigare???? och en polis som tidigare sagt att vi ska kontakta dom.
Jag tror ju nu att hon har tagit fel hus för att hon varit så förbannat påverkad av något men det kan man väl inte som "polis" ta för givet, hon kanske har stört sig på någonting hos oss då hon suttit på balkongen eller så är hon bara psyk, det vet ju inte dom..Skulle dom åka dit och ta henne kanske dom skulle komma över 1 kg amfetamin också. 
Jaja mamma skulle prata med mattias som jobbar i köping nu och se om han kan göra något, men det ses väl som en skit grej nu en lördag kväll skulle jag tro /=

Jaha för övrigt innan alla tråkigheter så har vår Tilde bebis fått EGET RUM, pappa har flyttat ut ;) Nu har vi säng och dator i samma rum,lite trångt men huvudsaken att jag kan ha Tilde inne på rummet utan att behöva titta till henne var 5 min då hon river i papperskorgar och drar i sladdar och så får det ju plats med mera leksaker ;) 

Tilde hostade som tusan igårkväll och vaknade kl 21 och var helt omöjlig att få att somna,  kl 02 i natt vart hon trött.. Man har skämt bort henne denna tid hon vart sjuk med att mysa på soffan när hon vaknat, men ikväll bestämde jag att nu får det vara ett slut på det då hon inte haft sin hosta idag, så Tilde vaknade för 1 timme sen och  var gnällig, och blev hysteriskt ledsen när hon inte fick komma upp. Men har haft så bra rutiner på henne
så tänker inte kasta bort det, då tar jag att hon skriker en stund då hon vaknar och sen vet  hon att hon kommer inte upp. Tur att dom lär sig fort ;)
Så nu sover skruttan och det ska jag med ta och göra snart , Jimmy ska däremot sitta och spela dator halva natten inne i vårat sovrum.. men jag läser ändå tills ögonen går i kors så jag kommer nog somna fint ändå hoppas jag :)


Over and out


Premiär plask

Jimmy ringde på förmiddagen och ville att jag och Tilde skulle komma och hämta honom från jobbet då han inte kände sig pigg (halsont). Så kasta i Tilde lite mellis och for ut till kungsåra och hämta hem en mindre pigg karl.
Under bilfärden fick jag ett samtal från min kära mor som ville ha med oss och bada i Arboga, så det var bara hem och dumpa av Jimmy och packa bad kläder och åka och bada. Jag ville självklart ha med Jimmy, men det var som han sa hur ser det ut om jag åker hem från jobbet för att sen sätta mig i bilen 1 timme senare och åka och bada ..hahah sant
Väl framme vid badet mötte vi upp mammas kollega Robert och hans son Casper som Mollie hade kul med.
Tilde tyckte med om att bada, plaska med både händer och fötter, söööt unge.

När vi åkte hem la jag märke till alla "varning för halka" skyltar, nu vill jag ha vinterdäck på våran bil . Första halkan har redan tagit 2 människors liv, tänk att det alltid är så =(
Mycket trevlig dag, men man blir jäkligt dåsig i huvudet efter ett par timmar i badhuset, både jag och mamma ville göra som Tilde och Mollie i bilen SOVA, så känner att man kommer somna ganska fint ikväll.


Over and out

Nu är det nog slut

Vi har gjort slut med våran förkylning här hemma och Tildes ögon har också sett fina ut idag, jag är HAPPY. Finns inget träligar än att vara sjuk.. Man kan inte göra något bara sitta hemma, dels för att tillfriskna och sen har man ju ingen att leka med heller, vill ju inte smitta folk och få dåligt samvete.
Var hos Tildes farmor i fredags då Jimmys lillebror fyllde 25, var då lite krassliga och hoppas vi inte smittat ner någon, för det skulle inte kännas nå vidare.Tilde köpte sin första pressent till farbror stefan Ett litet kort,trisslott, en musse pigg chocklad och ett kort på lill fisen.  Mycket trevligt att träffa dom, går så långt mellan gångerna.
Jimmys lillebror stefan är då 2 år äldre än mig ;) Och Jimmy själv fyller 30 i Januari och vad ska man då hitta på??? Förslag är välkomna :)

Idag har min kära Jimmy shoppat jacka,skor,jeans och en t-shirt och en varsin Puma mössa till oss. Men det är han värd, som han jobbar med allas bilar på helgerna.
Vart till att äta ute mitt i allt shoppande så har nyss gjort matlåda och gjort smörgåsar med stekt ägg på till min karl, så han inte svälter imorgon ;)


 Morgon myssssss MED MITT ALLT
Tilde på väg =)

Sjukstuga

Nu har vi alla varit sjuka i omgångar nu får det f*n vara ett slut tycker jag. Förkylning efter förkylning och nu har Tilde fått ögoninflamation också "toppen".
Men ska försöka sammanfatta vad vi har pysslat med dom senaste dagarna får lite klagomål då och då för min dåliga uppdatering, men känner att det finns inte nånting hela tiden att skriva om så då blir det så här.
Pappa jimmy har dragit in lite stålar på att tippat på Hockey så då tyckte han att Tilde skulle få sig en shopping runda, snälla pappa ;)  Vart lite kläder och en dansande pingvin.
Igår vart vi bjudna på mat i sura jätte god Thairätt. Och så fick vi massa ytterkläder till Tilde, nu har hon kläder tills hon blir 3 år .. 
2 st Didriksons overaller 
Mckinley Jacka och termobyxor 
och en fin jacka som hon får ha vid högtider.. Såå söt lägger ut en bild på den här :)

Måste bara ge min lilla syster Mollie några rader känner ibland att jag glömt bort min älskade lillasyster som jag tycker så mycket om, blir väl så näl man får en liten själv. Charlie älskar jag självklart väldigt mycket också men han är ju så vuxen nu, så det blir ju på ett annat sätt.
Mollie är snart 4 år men är fasiken 30 år i huvudet. 
Det stod en polisbil och en ambulans utanför mormor och morfar och Mollie tittar ut från fönstret och säger 
-"Jag blir alldelses Chockad" och så har hon sin stockholms dialekt som hon apat efter pappa.. hahah
Och när morfar skulle hämta henne från dagis efter att han varit och snickrat så säger mollie åt honom,
-Morfar vad smutsiga kläder du har, det är JU äckligt .. hahah    
Och när hon pratar med Tilde : Hej lilla gumman vad fina kläder du har, jätte söt är du..  Så himla kul att höra dom orden komma ur hennes lilla kropp, hon har ju fått beröm på BVC för sina otroliga ordval.
 Tildes Fin jacka ;)

Utgång

En kul förfest och sen vart det utgång på blue moon .. Kul kväll, men tusan vad rund om fötterna man blev. Blev en del alkohooool men jag skönter mig ändå tycker jag.
Jimmys kommentar när jag kommer hem: -Du vinglar ju inte.. hahah
Tror ju dock att dom som vinglar som tokar antingen druckit bra mycket mer än mig eller överdriver kraftigt, antingen eller men full var jag ;)
Räcker för ett tag framöver.

Förfesten var kul alla var glada, fulla och allmänt flumiga!! Och patrik går ner på knät och friar till Matilda så nu ska vi på bröllop i sommar.

Ner på stan dansa lite och sen traska hem, kände ett antal gånger på vägen hem att sängen var på tok för långt borta, gick och gäspa hela vägen.

Nu på kvällen Snodde jag Tildes stereo och ställde i köket, lyssnar på bra musik och städat och städat medans Tilde sover och Jimmy är på hockey. Nuuu är det så fint.


Over and out


Höst/vinter och ett långt mörker

Det har vi framför oss. Just för tillfället tycker jag bara att det är mysigt. Göra av med 100 värmeljus i veckan och dricka varma drycker och bara vara hemma och mysa. Men vet att efter nyår vill jag gärna ha sommar ;)
Har redan börjat här hemma med ljung på balkongen och lyktorna åkte fram, sen hittade jag även silver underlägg till köksbordet för 20 kr styck på ICA känns lite JUL över dom men Julen är snart här så dom får ligga på tills den är över :)
Nu när jag ändå är inne på julen, fyy vad jag ser fram emot julen 2010 då Tilde är 1 år istället för 1 månad ;) Lite mer uppskattat, förra året var bara ett stort stress tycker jag, med tanke på att Tilde fick kolik liknande beteende på em/kvällen, då vill man helst bara vara hemma.Men det är bara jul 1 gång om året så då vill man ju samtidigt träffa alla man ska träffa. Jaja det är historia nu ;)

Tänkte lägga ut lite bilder här på lite av varje. Enjoy
Våran Höst/vinter BalkongKöksbordetLyktaTilde och Dockan tittar på TV

Höst/vinter balkong       Lite nytt på bordet   Ett ljus i mörkret                  Tilde&dockan tiottar TV
















RSS 2.0