Våran jul 2010

Har varit kanon.. Massor av stress dagarna innan för att sen bara få mysa ett par dagar av god mat och det fina sällskapet.
Julafton började vi med det stora och obligatoriska julbordet hos min mormor och morfar, där var alla i närmaste släkt trädet på mammas sida ;)
Alla åkte senare ner till mamma för att öppna klappar och dricka glögg och för att senare äta lite till :)
Tilde fick träffa tomten och hon var inte alls rädd, hade bara ögon som tallrikar =)

Juldagen var vi till Tildes farmor för att fira lite jul.. Var jätte trevligt. Mindre trevligt var ju att Tildes kusin med familj inte kunde komma pga magsjukan som härjar.

Jätte mycket fint har vi fått och haft myckte fin jul. Men den är inte över ännu, imorgon åker vi till stockholm för mer julfirande. Sen får det fasiken vara nog på trevligheter ;)

Eftersom att jag inte pratat eller umgåtts med mina vänner så här dagarna före jul så,
vill jag säga till mina närmaste som jag vet läser detta, att jag tycker så mycket om er och Mickaela som kom ner med en sån fin pressent, MEN kortet jag fick var det bästa av allt <3 Och vinet ;) hihi
Love you all

Nu bjuder jag på lite bilder

Vår Julgran  Mollie och Tilde   Tilde får paket från tomten   Mys i soffan innan tomten kommer.  Familjen Berg/Johansson :)  Tilde är på Framors Blomma 

Trött tjej


Två Dagar kvar till Jul

Varje år säger jag att jag ska börja handla julklappar redan på sommar/höst men så blir det fasiken aldrig, inge kul och börja så tidigt men skulle vara jäkligt skönt.
Ikväll ska The family ut på hälla och handla det mesta och sen blir det en snabb sväng på stan imorgon för det absolut sista och kanske en klipptid om dom har nån när jag kommer.. Hade en tid i sura hos sirpa men avbokade nyss, tycker det känns onödigt att sitta och åka när det är tok halt och dagen innan jul.
Imorgon kommer pappa,faster Carina och fasters karl Pekka för att fira lite jul och senare på kvällen kommer Pontus med fruga för att mysa med glögg,knäck och BINGO ;)
Julafton ska vi vara i Sura heeeela dagen.
Juldagen hos Tildes Farmor Ingrid
Annandagen till Barbro och Stig i stockholm


Massa mys med jul men hatar denna stress som blir och alla människor blev till djur.. Vissa vill man bara klubba ner.. Själviska, stressade och svettiga människor.
Får se om de hjälper att handla ikväll 2 dagar innan jul, har ju dom flesta klappar klara, så det kanske inte blir så dumt iaf ;)
Imorgon kväll ska jag andas ut och bara njuta och mysa av Julen 2010 :)

OVER and OUT

Årets Julbord

Vart bjuden på julbord med jobbet.. Vart först ett glas vin på skybar och den tog fint, myrornas krig i mina kinder efter ett glas.. Hallå ?? Nog för att jag inte dricker så ofta men det måste varit % i vinet som gjorde det för det var inte bara mina kinder som bråkade ;)
Sen vidare till Wallmans där vi hade suuuper trevligt. Carina vart uppbjuden ganska direkt när vi kom dit av en  dans kille som uppträde under kvällen.. Hon dansade och julade på scenen, då vart det kvällens skratt attack, killen som bjöd upp trodde carina kanske skulle vara mer tillbakadragen så hans ansikte skulle jag vilja se igen =)
Stannade tills det var slut fast jag hade bestämt mig för en tidig kväll, men hade en förstående dotter dagen efter som sov till halv 9, hihi.

Tilde är äntligen sig själv, go och glad med andra ord.. Idag är första dagen på över en vecka som hon äter bra.. Tryckte i sig köttbullar till lunch och fläskkotletter till middag.. Känns skönt när hon inte gått upp ett skit när vi vart hos BVC ..Vet att det har att göra med att hon vart sjuk och fått tänder, men det känns som att Tilde inte har så överdrivet många Kilon att ta av när det blir sjukdom :( 
Men Åsa tycker hon är otroligt fin och har ett fint hull och tycker inte jag ska vara minsta orolig, det är hon som är proffs inte jag ;) Jag är bara en kärleksfull moder. 

Nu sitter tatueringen på handleden. Mitt allt, Tilde !!
Var igentligen så att jag ville ha födelsedatum också men känner att det kan bli lite kladdigt om det kanske ska dit ett till namn+datum senare så det blev bara namnet och jag är super nöjd. Mammas snälla kusin som gjorde den.

Over and out


Glögg

Ihelgen har vi haft natt gäst, Kenny boy :) Lördags kväll bjöd vi Rostas,potatisgratäng, en god sallad och lite vin på det. Och sen skulle det spelas NHL så jag förflytta mig upp till Mickaela istället, så mycket trevligare. ;)

Igår bjöd vi över grannen och drack lite glögg och badade våra barn, vilken jäkla vilde man har, plaskade ner oss alla och mamma vara helt tok svart runt ögonen av maskara som verkligen inte är VATTENFAST ;)
Massa mys, bara älskar våra grannar :)
Igår innan glöggträffen så var vi på julmarknad i Sura, tänka att den lilla hålan kan få till det, massa marschaller,glögg, en ren, och mysig julmusik. 

Tilde hade sin första feberfria dag igår efter 4 dagars bergodalbarna med tempen /= och tänderna värkar ha slutat bråka.

Ikväll ska Älsklings karln spela hockey  då ska man få ensam och bara göra vad man vill.. Tycker givetvis om att ha Jimmy hemma också men 1 dag i veckan är det skönt att göra precis vad man vill. Baka, städa eller bara sitta vid datorn och ha tv på samtidigt, vilken kanal jag vill  :)
Tror att ikväll ska jag slå in dom julklappar som är klara och kanske baka lussebullar och knäck.

Over and out

Min bebis är nu 1 år

Tilde har fyllt 1 år och haft födelsedagsfirande hela helgen, sov lite dåligt då hon fått så mycket besök och tagit in många intryck. Jätte mycket fina presenter fick hon. Pappa gick in och hämtade lill skruttan när hon vaknade på sin födelsedag, eller gick och gick han sprang upp för att hinna före mig (typ första gången det hänt, haha) Massa morgon mys i sängen sen var det full rulle från morgon till kväll.

Natten till söndagen åkte Jag,Mickaela,Aram och hennes karl till ULLARED och handlade.. mycket skojj, fick bada i grejer på vägen hem, men vi satt skönt ändå, fast du inte skulle tro vi gjorde det om du såg oss.. haha
Pappa tog hand om Tilde för första gången en heldag själv.. Och det hade gått jätte bra, bara jag som har nån sorts kontroll behov som jag måste sluta med. BÄSTA PAPPA
Tilde hade även varit hos sin farmor en stund när jimmy skulle spela hockey.. Det fick jag veta när jag kom hem, vart så glad över det, för det är verkligen nått både Tilde och framförallt jag måste vänja oss lite vid.

Nu till det tråkiga, Tilde håller på att få sina övre tänder och dom verkar aldrig sluta bråka med henne. Hon vill sitta i knät 80% av dagen och så vill hon inte äta speciellt mycket. Hon vill inte äta mat överhuvudtaget bara lite välling och fruktpure går i.. Men man förstår väl det när man bara behöver ta lite på tantköttet så brister hon ut i gråt, min lilla älskling. Gick iväg nu på kvällen och köpte jordgubb/vanilj glass men det vart inte jätte mycket av det heller som gick i.
Ne bara hoppas det vänder så fort som möjligt.

*****
Coldplay - fix you, måste vara typ finaste låten som finns, åå bara älskar den.

RSS 2.0