10 månaders kontroll

Var Tilde på idag och klarade alla test galant ;) Åsa (bvc-sköterska) tyckte att hennes motorik var väldigt bra och att hon är en riktig energi knippe som alltid är glad, men mamma vet att hon kan bli väldigt arg, men det är nu när jag tänker efter väldigt sällsynt.
Tilde&Mamma var även på ÖB och shoppa ett regnställ idag så nu är hennes garderob för ute aktivitet klar.. Overall, jacka,termobyxor,regnställ,mössor och vantar. Och allt är jävligt snyggt också ;)
Sitter för tillfället och kollar hockey med min karl och det är väldans spännande emellan åt men nu ligger VIK under med 1 mål så då blev det genast mindre intressant, jag väntar på en kvittering.

Nu ska jag ta den obligatoriska smörgåsen, knäcke bröd med keso och purjolök på, svin fint.

Och NUUUU blev det mål.

Over and out

Det händer väldigt mycket lite fööör fort ;)

Ja minsann, så kul det är med lilla Tilde. Över en natt så skippar hon att åla sig fram och kryper som en gaalning och nu tar hon verkligen för sig och går runt soffan för att sen ta i gåvagnen och knata iväg.. Hon går jätte bra med vagnen. Snart vågar hon släppa taget också och ta nått steg för egen maskin. Har försökt få henne att släppa och gå till mammsi men då sträcker hon ut handen och mammam får hjälpa ;)
Och en annan sak som också dykt upp från ingenstans är hennes dampliknande beteende, hon har alltid varit glad när hon träffat människor och allra helst barn, men så fort en unge visar sig nu innan för dörren så klappar hon hysteriskt händerna och snurrar runt i cirklar och skriker. Tildes sätt att säga välkommen till sina vänner kanske, dom kan bli väldigt skrämda av hennes gästvänlighet.
Samma när vi kommer ut i trapphuset ska hon skrika så det ekar .. aaaa   aaaa   aaaa hela vägen ut!! haha
Myyys unge

Jaha på lördag ska vi på med stövlarna (dom igendammade) och ut och dansa på Blue moon .. Var inte igår precis. Förkaka hos Matilda&Patte, längtar faktiskt till att få göra sig lite i ordning, kommer ju inte direkt högst upp på prioritets listan för tillfället ;) ´Och pappa och Tilde får mysa själva, men ungen somnar ju kl 19 på kvällen så han får nog liten egentid med !!

Over and out

Lite panik

Var till jobbet igår kväll och skrev ut lite papper som jag måste ha för att förlänga min mammaledighet, träffade  Kära Agneta och Carina som jobbade. Men fick lite panik när jag var där, snart är jag fasiken tillbaka på Hagalidsgården.
När jag jobbade i sommras kändes det relativt långt borta, nu 2 månader senare är det tokigt nära känns det som. Kanske är för att det är tråkig årstid fram tills det är dags, jag vet inte?
på ett sätt ska det bli skönt träffa alla go på haga och få lite mer pengar på kontot, men kommer nog sakna alla dagar jag haft med min flicka som jag nu bara tar förgivet!
Men då får jag väl längta tills jag får sluta för dagen för att hämta hem henne från dagis eller efter ett kvälls pass komma hem och pussa henne godnatt.
MIN ÄLSKADE UNGE. Du gör mig gaaaalen, hur ska mamma klara 8 timmar utan dig ;) haha sjukt

Ja Tilde har varit förkyld men idag och natten som varit har hon inte hostat eller snörvlat. Så nu frisk förklarar jag henne PANG i bordet !! ;)
Det kunde man även märka idag på hennes aptit och hennes humör, det var på topp hela dagen. Det gillar vi här på emausgatan 32 B ;)

Ne nu blir det boken i sängen och sen ska vi sova gott!!


Fått en del gjort minsann

Onsdag:
Mikaela kom förbi på morgonen efter att ha lämnat sin Nell på dagis efter en stund kom även Matilda förbi.
Matilda och jag styrde senare bilen till IKEA för att köpa ramar till dom förstoringar jag gjort till min mormor i födelsedagspressent. Blev även en stor nyckelpigakudde till Tilde som hon kan klänga på!
Sen hem och städa lite och laga lite mat. Vart lax, potatis och romsås. Tilde skulle även få lax,potatis och en liten smörklick. Men hon höll på att kräkas direkt .. Jag som tyckte jag var duktig som skippa burk maten, det var ju inte uppskattat ;)
Men hon ÄLSKAR potatis&Falukorv så hon fick det istället!
Sen lite bus med lilla gumman .. mamma kryper på alla fyra och jagar ungen som skriker i ren panik och försöker ta sig fort där ifrån, men mamma hinner ifatt ;)
Sen på kvällen vart det träning också.

Torsdag:
Idag har varit en städ/rensarens dag.. Tilde och mamma har städat idag.. Tar typ 2 timmar längre tid när mamma får hjälp av Tilde, men vad ska man göra när pappsi är på jobbet.
Mamma dammsuger och Tilde drar i sladden och mamma viker tvätt och Tilde viker upp,
Mamma städar undan det värsta stöket Tilde gjort i vardagsrummet, men det åker snart ut.haha
Sen tog vi en tur till Coop på stenby för att handla lite barnmat och hitta även en fin matta som hamnade under vårat vardagsrum bord. 
Vart även COOP medlem med tanke på att man får mycket rabatt på barnmaten där och ett väldigt bra utbud har dom.  MAXI fantast i grunden ;)
Eftermiddagen/kvällen spenderas med dom bästa


Rösta

Snart är det dags för att ta sin lapp och göra sin röst hörd. Från mig får sverige demokraterna rösten. Så himla trött på all invandring och ett svenskt samhälle som egentligen inte kan ta emot.
Men det som stör mig mest är nog all jävla kriminalitet som är, vill inte att min dotter ska växa upp i detta sverige, blir till att emigrera till Finland där dom har lite ordning på befolkningen.
Min ilska i början var nog sveriges hantering av det hela.
Nu är det mer en ilska mot hur invandrare pissar på svenskar och sveriges lagar. Tror fan att dom få bete sig hur dom vill. Och i vissa fall får dom ju det, för vi svenskar är ju rädda att bli kallade rasister. Fegisar kanske?
Tycker att man flyr från ett land för att man har det väldigt svårt och vill bort, kanske till och med är hotad till livet!! vad gör man: jo dom kommer hit och fortsätter leva som tidigare. Nu har ni fått en ny chans i sverige , ta vara på den chansen och sköta sig , kanske vore nått!?!?
Sen finns det såklart många invandrare som inte alls stämmer in i denna bilden det ska vi inte glömma, men känner att jag måste skriva av mig om detta ämne som länge varit ett irreterande ämne!

Årsdagen

Jag och Jimmy firade nyligen 7 år ihop, fatta vad fort det går. Känns ibland som att jag känt honom hela livet. Träffades när jag var en fjortis i mina ögon, men enligt Jimmy var jag inte en sådan, alla tycker vi olika ;) Nu är vi vuxna båda två och har båda fast jobb och en underbar dotter, som vi älskar till månen och tillbaka. Jag alltid älskat barn och tjatat sen jag vet inte hur lång tid tillbaka att jag vill ha en bebis, då min karl var lite trög på den fronten. Nu när vi har vår bebis så hade jag aldrig i min vildaste fantasi fattat hur mycket jag skulle älska denna Tilde. Händer det henne något, så blir nästa station vallbybron för min del. Händer mycket med min tjej nu tänder och hår växer, hon klättrar överallt och har en otrolig stark vilja.. När mamma säger ajaj Tilde och tar bort henne stup i ett från den ajajande saken blir hon gaaaaalen .. skriker hysteriskt..haha men kan inte annat än skratta bakom hennes rygg ;) Om dagarna annars har jag bara vart ihop med min alldeles underbara granne/vän. Idag vart det även en lunch med Matilda,patrik och carro. Mycket trevligt

RSS 2.0